All About Eve

Geplaatst op donderdag 11 mei 2017 @ 12:00 , 661 keer bekeken

Ivo van Hove regisseert ‘All About Eve’ met Cate Blanchett
De Vlaamse theaterregisseur Ivo van Hove zal opnieuw samenwerken met een acteur van wereldklasse. In de lente van 2019 zal Cate Blanchett in de door hem geregisseerde toneelbewerking van All About Eve te zien zijn in Londen.

https://www.culturewhisper.com/

All About Eve

All About Eve is een film uit 1950, gebaseerd op het korte verhaal The Wisdom of Eve van Mary Orr, van regisseur Joseph L. Mankiewicz. De film werd genomineerd voor veertien Academy Awards en wist er zes binnen te slepen, waaronder de Oscar voor Beste Film.

Blanchett, die er zelf nooit een geheim van heeft gemaakt fan te zijn van het werk van Van Hove, zal de rol van Margo Channing vertolken, een Broadway-ster op middelbare leeftijd. In het origineel nam Bette Davis deze rol voor haar rekening.

Acteur                  Personage
Bette Davis           Margo Channing
Anne Baxter          Eve Harrington
George Sanders     Addison DeWitt
Celeste Holm         Karen Richards
Gary Merrill            Bill Sampson
Hugh Marlowe        Lloyd Richards
Gregory Ratoff       Max Fabian
Barbara Bates        Phoebe
Marilyn Monroe    Miss Caswell
Thelma Ritter         Birdie Coonan

Miss Caswell


Zsa Zsa Gábor en Angela Lansbury stonden op de nominatie om de rol van Miss Caswell te spelen. Uiteindelijk ging de rol naar de toen nog onbekende Marilyn Monroe. Monroe kreeg de rol na een uitgebreide lobbycampagne van haar agent. Ze versloeg Angela Lansbury, die meer ervaring had. De onervaren Monroe kreeg later bijna spijt. Ze werd zo gekleineerd door Bette Davis, dat ze van de set liep en moest overgeven.

bronnen: nrc.nl en wikipedia

Scenes from Marilyn Monroe's 7th movie role "All About Eve" 1950 with footage from the premiere and promos as well as Marilyn presenting the Oscar for Best Sound Recording to Thomas T. Moulton for "All About Eve" in 1951


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: